Fotografische wandeling Keuzemeersen

Steeds op zoek naar andere natuurgebieden om deze te gaan verkennen was mijn keuze deze keer gevallen op Keuzemeersen te Drongen. Zowel in het boek van Koen De Langhe (Fotogeniek Vlaanderen) als in het boek van Bart Heirweg (De mooiste fotolocaties van België) vind je een uitgebreide beschrijving van het gebied. Voor deze die de boeken nog niet moeste hebben, zeker een aanrader.

De De Keuzemeersen zijn een natuurgebied en natuurreservaat aan de linkeroever van de Leie in Drongen en in Baarle-Drongen, onderdeel van de gemeente Gent, dat deel uitmaakt van het natuurpark Levende Leie. Een verschil met de andere meersen rond Gent is de aanwezigheid van heel wat houtkanten en knotwilgenrijen. Het gebied bestaat uit de Noordelijke en de Zuidelijke Keuzemeersen, doorsneden door de E40. Sinds januari 2019 is de fusie van het natuurreservaat Keuzemeersen met het meer noordoostelijk gelegen natuurreservaat Assels erkend. zijn een natuurgebied en natuurreservaat aan de linkeroever van de Leie in Drongen en in Baarle-Drongen, onderdeel van de gemeente Gent, dat deel uitmaakt van het natuurpark Levende Leie. Een verschil met de andere meersen rond Gent is de aanwezigheid van heel wat houtkanten en knotwilgenrijen. Het gebied bestaat uit de Noordelijke en de Zuidelijke Keuzemeersen, doorsneden door de E40. Sinds januari 2019 is de fusie van het natuurreservaat Keuzemeersen met het meer noordoostelijk gelegen natuurreservaat Assels erkend. (bron Wikipedia)

Voor mijn fotografische wandeling heb ik mijn wagen geparkeerd in Keuzemeers 23, Drongen (einde van de doorlopende straat). Vandaar ben je onmiddellijk op de uitgestippelde wandeling.

Zoals jullie allicht al weten ben ik Brand Ambassadeur en gebruiker van Kase Filters, deze mogen dan ook nooit ontbreken tijdens mijn fototocht.

’s Morgensvroeg voor zonsopkomst was ik ter plaatsen om tijdig op de juiste plaats te zijn. Om de opkomende zon te kunnen fotograferen.

Daarna mijn wandeling verder gezet. En, wanneer ik ergens een mooie compositie zag, natuurlijk fotokes maken. Deze zijn gemaakt nadat ik na mijn wandeling terug tot aan de Leie was gewandeld.

Zeker een aanrader, maar een betere periode is denk ik mei. Voor alle andere zie hier.

Op naar de volgende vanuit een ander natuurgebied, wie weet waar ik nu weeral zal uitkomen.

Groetjes,

Advertentie

Een gedachte over “Fotografische wandeling Keuzemeersen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s