Op de (purpere) heide

Half augustus een workshop verzorgd voor Kase Filters Benelux op de Mechelse Heide in Maas-Mechelen.

De bedoeling van deze workshop was de nadruk te leggen op het gebruik van Kase Filters (CPL en gradual filters) bij landschapsfotografie. Het was dan ook de bedoeling dat de deelnemers al wat afweten van landschapsfotografie. Het gebruik van ND-Kase-filters is voor een latere workshop.

Op 05u45 was het verzamelen op de parking om dan samen naar de plek te trekken waar we de zonsopkomst mooi konden fotograferen. Ze hadden de keuze tussen de vallei op over het meer. Er werd gekozen voor de vallei. Na een 15′ wandelen waren we te plaatse.

Ik had gehoopt op een mooie zonsopkomst, maar helaas, niet veel kleur in de lucht. Toch hebben we het beste er kunnen van maken. Ik heb hun kunnen tonen en voordoen hoe ze bij zonsopkomst de reverse gradual en center gradual kunnen gebruiken. Dan zijn ze zelf aan de slag gegaan.

Uiteraard zelf heb je dan niet veel de tijd om foto’s te maken maar wanneer het kon toch ook snel enkele gemaakt

In de vallei bij zonsopkomst

Zodra de zon hoger aan de hemel stond ook wat macro gedaan. Hierbij heb ik hun uitgelegd dat al of niet een CPL gebruikt kan worden. Zodra ze aan de slag waren en er efkes geen vragen waren, zelf snel een foto gemaakt.

De purpere Heide nog niet volledig opgedroogd door de zon
Later op de voormiddag.

Nadat de deelnemers meerdere foto’s gemaakt hadden en ze me getoond hadden op hun camera, zijn we richting het meer getrokken. Hier konden ze dan met de CPL al of niet de reflectie in/op het water tonen of juist niet en in het water kijken. Uiteraard ik ook van de mogelijkheid gebruik gemaakt om enkele foto’s te maken

Vanop een hoogte van 90meter zicht op het meer.
Aan de voet van het meer.

Zodra dat iedereen voldaan was van het maken van foto’s en ik hun hier steeds bij geholpen hadden wanneer ze het me vroegen was het tijd om terug richting auto te gaan.

Zodra de spullen opgeborgd waren in de auto heb ik hun in de taverne te plaatse nog een koffie aangeboden en daarna is iedereen huiswaarts getrokken. De middag was toen al gepasseerd.

Ik vond het een geslaagde workshop en op naar de volgende.

Wijns Patric, Brand Ambassadeur Kase Filters Benelux.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s